S kódem DNY30 nyní získáte 30 % slevu na celý nákup!

Jak mít po holení hebkou pokožku?

hebka-pokozkapo-holeni-clanek

Sen o hebké pokožce po holení se vám může snadno splnit. Stačí zvolit správný postup a vhodnou pomůcku. Prozradíme vám, jaký je rozdíl mezi epilací a depilací, jak předcházet zarůstání chloupků a čím podpořit zdravý vzhled pokožky.

Depilace, nebo epilace?

Chloupky můžete odstranit dvěma způsoby: depilací, nebo epilací. Jak se v nich vyznat a který z nich je lepší?

  • Depilace vás zbaví pouze viditelné části chloupku. Musíte se tak holit častěji. Depilovat se můžete klasickou žiletkou nebo s pomocí depilačního krému.

depilace_clanek_660x325

  • Epilací odstraníte nejen chloupek, ale také jeho kořínek. Tím si zajistíte dlouhodobější efekt hladké pokožky. Rozlišujeme dvě – mechanickou (pomocí epilačního strojku či voskových pásků) a trvalou (prostřednictvím laseru).

epilace_clanek_660x325

bulbŽiletka sice není nejsofistikovanější řešení pro odstranění chloupků, zato je však nejdostupnější. Holení s ní není bolestivé, nepotřebujete elektrické napájení, navíc se vleze do každé tašky a ani moc nestojí.

3 tipy na dokonale hebké tělo po oholení

    1. Používejte pěnu, gel nebo krém na holení. Jakákoliv jiná varianta holení je možná rychlejší, ale zanechá po sobě spoušť v podobě suché a podrážděné pokožky.
    2. Holte se po směru růstu chloupků. Zamezíte tak jejich zarůstání a vzniku pupínků. Při odstraňování proti směru růstu můžete mít sice pocit lépe oholených a hladších nohou, to vám ale snadno zajistí i kvalitní gel na holení.
    3. Nezapomeňte na péči po holení. Pokožka je po holení vysušená, proto jí dopřejte vhodnou hydratační péči. Můžete použít krémy, masky či speciální tělová mléka. Například Pečující tělové mléko Curapil kůži zklidňuje, hydratuje a vyživuje zároveň.

Curapil tip: Pro ještě hedvábnější pokožku doporučujeme jednou týdně hloubkový peeling. Skvěle se k tomu hodí náš 100% přírodní Body scrub. Odstraní nečistoty i odumřelé buňky kůže, a navíc hezky voní.

Hygiena až na prvním místě

  • Používejte ostrou a čistou žiletku. Rozhodně byste si z hygienických důvodů neměli půjčovat už použitou žiletku.
  • Holicí strojky a další pomůcky k holení ukládejte na suché místo. Snížíte tak riziko vzniku a šíření bakterií, plísní a následné infekce na kůži.
  • Pravidelně čistěte a vyměňujte břity. Po každém holení byste měli pomůcky pečlivě vyčistit. Pokud jde o jednorázovou žiletku, tak rovnou vyhodit.

zena-holeni

A co na zarůstání chloupků?

Zatočené chloupky pod kůží dokážou pěkně potrápit a z doposud zdravé pokožky udělají údolí červených a někdy až bolestivých pupínků. Co s nimi? Pupínek propíchněte sterilní jehlou či natrhněte pinzetou. Poté ošetřete dezinfekcí nebo přípravkem s obsahem alkoholu. Chloupek se dostane ven a místo se zahojí. 

Zdraví a mládí

Kůže tvoří 90 % našeho těla. Podpořte její zdravý vzhled nejen zvnějšku, ale i zevnitř. K tomu vám pomůže například kolagen, ale také základní vitamíny a minerály, jako jsou vitamíny skupiny B, vitamín C, D, K a zinek. Pro krásnou pleť můžete vyzkoušet i tobolky Curapil Intensive Skin Care, které ji pomáhají udržet pevnou, hydratovanou a svěží.