Nehty jako vizitka

clanek-nehty-jako-vizitka-uvodni

Pozastavili jste se někdy nad tím, jak moc jsou ruce a nehty vidět? Při podání ruky, placení v obchodě, telefonování, ale i podávání předmětů. Právě to je hlavním důvodem, proč byste jim měli dopřát náležitou pozornost a péči. V tomto článku vám pomůžeme rozlišit vhodné produkty, poradíme, na co byste si při péči měli dát pozor, a prozradíme i tipy, jak si udržet krásné a lesklé nehty.

Jaké látky ovlivňují kvalitu nehtů

  • Keratin je hlavní složkou celého nehtu, zajišťuje pevnost a kvalitu nehtů. Nachází se ve vejcích, batátech, slunečnicových semínkách a v cibuli a česneku.
  • Vápník ovlivňuje zdravý vývoj a pevnost kostí i nehtů. Najdete ho například v mléčných výrobcích, mandlích, lískových oříšcích a máku.
  • Zinek podporuje růst a pevnost nehtů. Bohatým zdrojem je červené maso, obiloviny, luštěniny a semena.
  • Biotin pomáhá tělu metabolizovat aminokyseliny, které dále vytvářejí bílkoviny. Doplnit ho můžete konzumací vajec, sóji, ořechů, ale také luštěnin a hub.
  • Vitamín A posiluje slabé a lámavé nehty. Jeho zdrojem je maso, mléko, máslo nebo také rybí tuk.

Curapil tip: Uvědomujeme si, jak těžké je všechny hodnoty uhlídat. Proto nabízíme 100% přírodní tablety Curapil, které obsahují kombinaci nejdůležitějších vitamínů a minerálů. Ty se postarají nejen o krásné nehty, ale i vlasy a pleť.

Nebo zvolte některý z našich prémiových kolagenů – Kolagen Extra, Bioaktivní mořský kolagen nebo Kolagenový drink. Pokud si nevíte rady s výběrem, v článku Recept na věčnou krásu jsme srovnali všechny tři typy.

Dokonalé nehty od palce po malíček 

Nepokazte si pevné a zdravé nehty nevhodnou péčí. Sestavili jsme pro vás tři kroky, díky kterým budou krásné, lesklé a vyživené.

  • Stříhání a pilování

Není vhodné mít příliš dlouhé nehty, pravidelně je proto zastřihujte. Navíc tak zamezíte nechtěnému odlomení nebo třepení. Poté použijte pilník vhodné hrubosti (podle typu nehtů) a zapilujte. Pozor! Pilujte jen jedním směrem, v opačném případě nehty roztřepíte.

Typy pilníků

Zdroj: Pinterest

  • Vyživující kosmetika

Abyste měli opravdu hezké nehty, čas od času na ně naneste vyživující krém nebo masku. Dodají jim pevnost a lesk.

  • Masáž olejíčkem

Pečujte také o nehtovou kůžičku, aby byla dobře vyživená a zajišťovala nehtům dostatečnou oporu. Jemnou masáží ji prokrvíte. Tím se všechny důležité látky a živiny snadno dostanou tam, kam mají.

Tyto tři kroky jsou must have péče o nehty. Víme ale také o  třech zakázaných činnostech, kterým byste se měli vyhnout: kousání nehtů, nošení příliš dlouhých nehtů a časté lakování.

Kde se stala chyba

Máte dostatek vitamínů, pečujete o své nehty správně, ale pořád nesou známky poškození a nevypadají zdravě? Zkuste se zamyslet, jaké produkty na jejich péči používáte.

Není odlakovač jako odlakovač

Odlakovač s vůní jahod bude sice nádherně vonět, pokud je ale s acetonem, vaše nehty vám nepoděkují. Jsou totiž pak vysušené a mohou se lámat. Raději proto volte produkty bez něj.

Volba olejíčku na nehtovou kůžičku

Krásného vzhledu nehtů i kůžičky kolem nich docílíte také pravidelnou olejovou péčí. Najdete mnoho druhů jako vyživující, zpevňující i hydratující. Přizpůsobíte si tak snadno denní rutinu svým potřebám.

Laky na nehty

Tady platí, že čím kvalitnější, tím déle vydrží na nehtech krásný. Zároveň je však důležité myslet na to, že i vaše nehty potřebují čas od času dovolenou. Odlakovat, vyživit a nechat minimálně týden odpočívat.